Bæredygtig rengøring: Sådan kommer du i gang

Bæredygtig rengøring

Der er en række grunde til at prioritere bæredygtig rengøring. Det skal man gøre for sig selv, sit hjem og miljøet. Her kan du blive meget klogere på, hvordan du skåner både dit hjem og naturen for kemikalier og plastik.

Hvis man gør rent med produkter med kemikalier, skyller man disse med ud med vandet. Almindelige engangsklude og skuresvampe indeholder mikroplast, som ender i naturen. Ikke mindst, skal man tænke på mængden af plastikbeholdere, som de mange rengøringsmidler kommer i. Heldigvis er det supernemt at skifte disse produkter ud med bæredygtige og plastikfri alternativer.

Køb miljøvenlige alternativer

I dag er det nemt at finde miljøvenlige og bæredygtige alternativer til konventionelle rengøringsmidler. I helsebutikker og hos den økologiske købmand kan du finde et bredt udvalg af rengøringsmiddel, der er kemikaliefri og produceret af miljøvenlige ingredienser. Du kan blandt andet kigge efter miljømærker som Svanen og Blomsten. Du kan også finde bæredygtige rengøringsmidler her på siden.

Bæredygtig rengøring
Foto: Unsplash

Brug svampe og klude uden plastik

Almindelige skuresvampe og engangsklude indeholder mikroplast. Både når man bruger dem og vasker dem, så skyller man mikroplast ud i vandet. Det er plast, som tager mange hundrede år om at nedbrydes. Mikroplasten ophober sig ligeledes i både mennesker og dyrs kroppe. Derfor bør du helt klart skifte til plastfri alternative. Der er heldigvis masser af stærke klude og svampe, der er lavet af f.eks. træfibre og fuldstændige nedbrydelige.

Lav dine egne rengøringsmidler af hverdagsprodukter

Vidste du, at du faktisk nemt kan lave dine egne rengøringsmidler? De er lige så effektive, nemme at bruge og det mest bæredygtige alternativ overhovedet. Du kan lave rengøringsblandinger af helt almindelige produkter, som du allerede har i hjemmet.

Et helt almindeligt allround-rengøringsmiddel kan man lave ud af vand og eddike. Denne blanding dræber effektivt bakterier og efterlader dit hjem rent. Hvis man ikke glad for duften af eddike, så kan man tilføje duftolie som f.eks. lavendel.

Citron er en fantastisk afkalker, som dufter fantastisk. Kaffegrums kan tage det meste ubehageligt lugt. Hvis dit køleskab har duftet bedre, så kan du stille en skål grums derind og vupti.

Photo: Unsplash

Læs også: Plastikfri opbevaring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *