Bæredygtig menstruation

Bæredygtig menstruation

De fleste kvinder bruger en stor mængde af bind og tamponer hver måned. Det er både hårdt for pengepungen og ikke mindst en last for klimaet. Der er udviklet bæredygtige alternativer til engangsprodukterne, så du kan faktisk gøre en god gerning både for klimaet og dig selv. 

Den overflod af engangsmenstruationsprodukter som langes over disken er en belastning for miljø og klima. Det er selvfølgelig et nødvendigt produkt, men det giver sig selv, at der er en stor mængde af spild forbundet med disse produkter. Gennem de bæredygtige alternative menstruationsprodukter, kan du derfor spare miljøet for plastik og dig selv for en god portion penge. De alternative løsninger har heldigvis vundet frem i de seneste år, og flere forhandlere tilbyder bæredygtige og genanvendelige alternativer.  

Genanvendelige bind 

Det lyder måske lidt besynderligt og for nogen måske lidt uhygiejnisk, men de genanvendelige bind er faktisk blevet ret populære. Det genanvendelig bind er et stofbind, som fungerer efter samme princip som normale bind. Bindende kommer gerne i en pakke med tre styks. De kan skylles i både koldt og varmt vand. Et genanvendeligt bind er en fordel for dig, da du ikke udsætter dit underliv for plastik og for miljøet, da man sparer det spild, der kommer af engangsprodukter. 

Menstruationskoppen 

Menstruationskoppen er virkelig vundet frem i de seneste år, hvor flere forskellige forhandlere er kommet på banen med deres version af det populære alternativ. Der er derfor forskel i kvaliteten på de forskellige produkter, og du kan med fordel orientere dig nogle anmeldelser af de forskellige kopper. 

Man sætter menstruationskoppen op i sit underliv under menstruation og tømmer den gerne 1-2 gange dagligt, afhængigt af, hvor meget man bløder. Det kan tage tid at finde den rigtige kop til dig, da de varierer i hårdhed og størrelse. Så bare fordi ét mærke ikke fungerer, betyder det ikke nødvendigvis, at et andet ikke kan. De fleste menstruationskopper er lavet i silikone og nogle er lavet i naturgummi. Materialet spiller en stor rolle, da man har koppen siddende tæt på huden i flere timer. 

Vaskbare menstruationstrusser 

Disse trusser er lavet med ekstra og særlige indlæg, som kan absorbere blødningen. Med dette produkt kan man altså nøjes med at tage trusser på og slippe for at tænke på at skifte bind eller tømme en kop.

Foto: Unsplash  

Læs også: Lev bæredygtigt på budget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *